woensdag, 5. november 2008 - 21:51

Manifestatie ‘Ga wijs op weg! 2008’ in Coevorden

Coevorden

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe organiseerde woensdag de eerste ‘Ga wijs op weg!’ manifestatie en beurs in Coevorden. Tijdens dit evenement werden vooral oudere verkeersdeelnemers geïnformeerd over veiligheid op de openbare weg en het vergroten van de mobiliteit. Het Atrium van het Nieuwe Bastion aan de Wilhelminasingel 9 in Coevorden was gevuld met informatiestands en er waren diverse demonstraties en testprogramma’s.

Ga wijs op weg!’ is een initiatief van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Hierin werken de Drentse gemeenten, Rijkswaterstaat en provincie Drenthe samen aan een veilig en bereikbaar Drenthe.

Ouderen vallen onder de groep kwetsbare verkeersdeelnemers. In de landelijke ongevallencijfers zijn het vooral oudere fietsers die tegen de dalende algemene trend vaak bij (ernstige) ongevallen betrokken zijn. Daarnaast is het voor een grote groep ouderen lastiger om aan het verkeer deel te nemen vanwege toenemende beperkingen, zoals minder goed zien, minder bewegelijk zijn en afnemend reactievermogen.

Ouderen in het verkeer worden nogal eens gezien als traag en onkundig, vooral door de ogen van jongere weggebruikers. Om dit vooroordeel te doorbreken wil ‘Ga wijs op weg!’ laten zien dat ouderen door hun jarenlange ervaring in het verkeer wel degelijk een inbreng hebben in het verkeersveilig(er) maken van de openbare ruimte.

Alles bij elkaar genomen vindt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe aanleiding genoeg om aan de groep oudere verkeersdeelnemers extra aandacht te besteden in de vorm van actieve voorlichting en informatieverstrekking.

De organisatie van de Ga wijs op weg beurs en manifestatie 2008 werdt gevormd door het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe, de gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen, Veilig Verkeer Nederland afdelingen Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn en Nieuw Weerdinge, Welzijn 2000 Coevorden, de Ouderenbonden in Coevorden en het projectenbureau Koop&Co uit Meppel.
Provincie:
Tag(s):