donderdag, 24. april 2008 - 19:20

Mannen van bed gelicht voor obstructie politieoptreden

De politie heeft donderdagmorgen in een woning aan de Witte de Withstraat drie mannen (52,19 en 23 jaar oud) aangehouden in verband met het verhinderen van politieoptreden. Surveillerende agenten gaven zaterdagavond jl. in de wijk de Kruiskamp een stopteken aan de bestuurder van een auto waarin vermoedelijk een door de politie gezochte man zat. Deze auto negeerde het stopteken en ging er met grote snelheid vandoor. Hierbij pleegde de bestuurder diverse grove verkeersovertredingen en bracht daarmee andere automobilisten in gevaar.

Een tweede auto hinderde de agenten in hun achtervolging door midden op de weg te gaan rijden. De agenten troffen de achtervolgde auto leeg aan in de Egbert Kortenaerstraat en wilden het voertuig in het kader van de waarheidsvinding inbeslag nemen. Er stroomde direct een grote groep mensen toe. De drie verdachten waren het niet eens met de inbeslagname en creëerden door hun gedrag een zeer grimmige sfeer. Om escalatie te voorkomen werden de agenten op dat moment teruggetrokken.

De politie tolereert dit gedrag niet en heeft vanmorgen de drie verdachten die de agenten ernstig in hun werk gehinderd hebben van hun bed gelicht. De 52-jarige verdachte is de eigenaar van de auto. De politie onderzoekt het aandeel van ieder van de verdachten. De gezochte man is nog niet aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):