dinsdag, 27. mei 2008 - 16:40

Mannen vinden presteren in bed net zo zwaar als op het sportveld

Amsterdam

Uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde in opdracht van Pfizer onder mannen (32-65 jaar) naar de prestatiedrang en -druk in bed en in de sport bleek dat 20% presteren in bed net zo zwaar vindt als presteren op het sportveld. Volgens 49% zit het leveren van prestaties in bed meer tussen de oren dan in het fysieke.

Er lijden wereldwijd naar schatting 150 miljoen mannen aan erectieproblemen en in Nederland zijn dit er naar schatting 350.000. De precieze aantallen zijn waarschijnlijk een stuk hoger, omdat slechts 1 op de 10 mannen professionele hulp zoekt.

Er zijn veel overeenkomsten tussen prestatiedrang en -druk in sport en in bed. Tobcoach Ab Krook geeft aan: “Sporters verzwijgen soms dat ze niet in vorm zijn of last hebben van blessures uit angst om uit de selectie gezet te worden. Terwijl het zo belangrijk is hier juist wél over te praten. Als coach probeer je dan ook tijdig in te spelen op signalen, want door er over te praten kunnen er duidelijke doelen worden gesteld en kunnen verwachtingen worden gemanaged. Datzelfde geldt ook voor mannen met erectieproblemen. “Ik herken veel in het verhaal van Ab Krook�, zegt huisarts Bert-Jan de Boer. “Mannen verzwijgen een erectieprobleem soms jaren met alle gevolgen van dien. In het bespreekbaar maken van erectieproblemen ligt zeker ook een taak bij de huisarts. Net zoals Ab Krook als coach ook een taak heeft in het bespreekbaar maken van stagnaties of blessures bij de sporter.�
Categorie:
Tag(s):