dinsdag, 23. december 2008 - 23:33

Marca Appoldro opent nieuwe blokhut aan de Lupineweg

Apeldoorn

Scoutinggroep Marca Appoldro opent haar nieuwe blokhut aan de Lupineweg 75. Wethouder Paul Blokhuis zal zaterdag 10 januari het gebouw op ludieke wijze officieel in gebruik nemen. Ook wordt dan de naam van het nieuwe optrek bekend gemaakt.

Er is een jarenlange wens van de scoutinggroep in vervulling gegaan. Het oude gebouw aan de Waleweingaarde is te klein voor de 100 jeugdleden en 25 vrijwilligers. In het nieuwe gebouw is meer ruimte, een eigen leidingvertrek en betere sanitaire voorzieningen voor Scouts met een beperking. In de wijken Woudhuis en Osseveld zijn er tot nu toe nog nauwelijks clubs en verenigingen voor kinderen en jongeren. Daar brengt Scoutinggroep Marca Appoldro verandering in.

In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar. Het biedt wereldwijd kinderen en jongeren een plezierige en actieve vrijetijdsbesteding. Daarbij gaat het om samenwerking, respect, avontuur, zelfstandigheid en ontplooiing. Het unieke van Marca Appoldro is, dat het voorziet in een doorlopend spelaanbod voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot en met 23 jaar. Het is de enige Scoutinggroep in de wijde omgeving met een aparte speltak voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Drie jaar geleden deed het gebouw nog dienst als asielzoekerscentrum aan de Terwoldseweg. Toen dit centrum ging sluiten, is het door de Scoutinggroep gekocht. Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft het gebouw zelf voor een groot deel gedemonteerd, verhuisd en weer opgebouwd. Alleen voor het zware werk werd een aannemer ingeschakeld. Bij de bouw is mede gebruik gemaakt van bouwmaterialen, die de vrijwilligers zelf gesloopt hebben uit diverse oude panden. Daarmee is het Scoutinggebouw in Woudhuis en Osseveld misschien wel het meest duurzame bouwproject binnen de gemeente Apeldoorn.
Door bijdragen van Fondsen (*), sponsoren en door veel zelfwerkzaamheid zijn de kosten beheersbaar gebleven.

De komst van Marca Appoldro aan de Lupineweg verliep niet geheel zonder slag of stoot. Tot op het laatste moment was de Scoutinggroep overgeleverd aan de grillen van menig ambtenaar of jurist. Een aantal buren was het niet eens met de blokhut aan de Lupineweg, omdat het te dicht bij de elektriciteitsmasten zou staan. Er is geprocedeerd tot aan de Raad van State toe.

Zaterdag 10 januari 2009 zal wethouder Paul Blokhuis het gebouw aan de Lupineweg 75 om 16.00 uur op ludieke wijze officieel in gebruik nemen.
Provincie:
Tag(s):