donderdag, 17. april 2008 - 22:33

Marco Out op grootse wijze onthaald als burgemeester van Borger-Odoorn

Exloo

Marco Out de nieuwe burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn en opvolgster van Tryntsje Slagman - Bootsma is donderdagmiddag samen met zijn echtgenote en beide kinderen op grootse wijze onthaald in de gemeente Borger-Odoorn. Op de parkeerplaats voor Het Drouwenerzand in Drouwen op de gemeentegrens van Aa en Hunze/Borger-Odoorn werd de burgemeester welkom geheten door loco-burgemeester Jacob Bruintjes, waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Fien Heeringa en de wethouders Meedendorp en Alberts. Hierna stapte de burgemeester met zijn gezin in een brandweerauto die het gezelschap naar het gemeentehuis in Exloo bracht.

Na een kennismakingsbijéénkomst in het gemeentehuis met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders volgde een buitengewone raadsvergadering die ondermeer werd bijgewoond door Tryntsje Slagman - Bootsma waarnemend burgemeester van Westerveld, burgemeester Jur Stavast van Stadskanaal en burgemeester Cees Bijl van Emmen. Na toespraken door loco-burgemeester Bruintjes, de gemeentesecretaris en de voorzitter van de Vereniging van Drentse Gemeenten ging de loco-burgemeester over tot het omhangen van het ambtsketen bij de nieuwe burgemeester die hiermee officieel als burgemeester van Borger-Odoorn was geïnstalleerd.

Hierna ging het gezelschap naar café Bussemaker in Exloo voor een druk bezochte kennismakingsreceptie met de bevolking van Borger-Odoorn en de aanbieding van de postzegel die ter gelegenheid van de installatie van Marco Out is uitgegeven door TNT post.
Provincie:
Tag(s):