dinsdag, 15. januari 2008 - 13:26

Marianne Thieme Dierenbeschermer van het Jaar

Amsterdam

De Dierenbescherming heeft maandag Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren benoemd tot Dierenbeschermer van het Jaar. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Dierenbescherming in het museum voor Communicatie in Den Haag prees directeur Frank Dales van de Dierenbescherming de rol die Thieme speelt als 'haas in de politieke (dierenwelzijns)marathon'. Thieme volgt SP-kamerlid Krista van Velzen op, die vorig jaar de eretitel van de Dierenbescherming kreeg.

Volgens de Dierenbescherming zorgt Marianne Thieme er met haar Partij voor de Dieren voor dat dierenwelzijn vrijwel dagelijks in de politiek aan de orde komt. 'De partij functioneert duidelijk als aanjager van het debat over dierenwelzijn, waardoor andere fracties niet kunnen achterblijven op dit onderwerp', aldus directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. Volgens zijn organisatie was dat goed te zien in de diverse partijprogramma's bij de laatste verkiezingen. 'Ook tijdens de behandeling van de laatste twee begrotingen van het ministerie van Landbouw zag je dat dierenwelzijn dankzij de Partij voor de Dieren een prominente plek kreeg. Dat was nog niet eerder vertoond', concludeert Dales.

De Dierenbescherming vermeldde maandag als reden voor de benoeming van Thieme ook het feit dat de Partij voor de Dieren met succes moties indiende die ondermeer oproepen om het zogenaamde 'Dierentuinbesluit' snel te evalueren, de 'verrijkte kooi' voor leghennen - die de over vier jaar verboden legbatterij zou moeten vervangen - te verbieden en de Algemene Inspectiedienst (AID) meer capaciteit voor controle en handhaving te geven.
Categorie:
Tag(s):