maandag, 18. augustus 2008 - 11:21

Marianne Vos pakt goud bij de puntenkoers

Marianne Vos heeft haar Olympische toernooi afgesloten met een gouden medaille. De 21-jarige won op de baan bij het onderdeel Puntenkoers en liet de concurentie ver achter zich.

Vanaf de start was ze goed betrokken bij de sprints en altijd vooraan te vinden in de groep. Ze won de eerste sprint en werd tweede bij de tweede spurt. Even was er chaos toen er een paar renners tegen elkaar aan botste. Een slachtoffer van de valpartij was vice-wereldkampioene Trine Schmidt maar ze kon haar weg wel vervolgen.

Bij de vijfde sprint eindigde Vos als derde en hierdoor had ze de leiding in het klassement halverwege de wedstrijd. Bij de zesde sprint kwam de 40-jarige Colombiaanse Calle op gelijke hoogte als Vos, maar vlak na de sprint knalde Vos uit de bocht en ging op avontuur. Overtuigend kwam ze op een ronde voorsprong en hierdoor sloeg ze meteen een gat van 20 punten.

De verdere rondes kwam de positie van Vos niet meer in gevaar en hiermee haalt ze de derde gouden medaille binnen voor Nederland. Yoanka Gonzalez uit Cuba pakte zilver en de Spaanse Leire Olaberria eindigde als derde.
Categorie:
Tag(s):