donderdag, 28. februari 2008 - 17:06

Marieke Anne (13) uit St Anneparochie in productie Pinokkio

St. Annaparochie

Marieke Anne Swart uit St. Anneparochie speelt mee in Pinokkio, de nieuwe musical van Studio100 met in de hoofdrollen onder andere Kristel van K3 (Nina Ballerina) en Bill van Dijk (Grimaldini).

In totaal meldden zich maar liefst 1500 kinderen uit heel Nederland aan voor de audities van Pinokkio. Na de eerste auditieronde bleven er 467 kinderen over die zich mochten in workshops bewijzen. Uiteindelijk kregen 48 kinderen van regisseur Jasper Verheugd te horen dat ze waren uitgekozen om mee te spelen. Deze kinderen zijn ingedeeld in zes groepen die bij toerbeurt de voorstelling spelen. Marieke Anne is ingedeeld in het groene groepje (regio noord).

Vanaf oktober is er door de Pinokkio-kids geoefend bij Studio 100 in Schelle (België). De laatste weken werd er met de volwassen cast samen gerepeteerd in Amsterdam. De eerste voorstelling van Pinokkio vond op 12 februari plaats in Oss. Voor de voorstelling hebben de kinderen een flink aantal zang- en dansnummers moeten instuderen en moesten ze ook circusacts leren.

De sprookjesmusical Pinokkio is van februari tot en met mei te zien in de Nederlandse theaters te zien. Het verhaal gaat over de houten pop Pinokkio die op zoek is naar een hart. Op zijn weg zal hij allerlei verleidingen tegenkomen, van het prachtige Circus tot het adembenemende Luilekkerland. Kan hij deze verleidingen weerstaan en zal hij niet teveel liegen waardoor zijn neus alsmaar langer en langer wordt? Lukt het hem zijn vader Geppetto te redden uit de buik van de Walvis? En zal hij uiteindelijk een echte jongen worden van vlees en bloed?
Provincie:
Tag(s):