woensdag, 24. september 2008 - 8:27

Marlies van der Kouwe vermist op Bonaire

Leusden

De 24-jarige Marlies van der Kouwe uit Leusden wordt sinds zondag vermist op het Antilliaanse eiland Bonaire. De vrouw reed in de nacht van zaterdag op zondag na een feest op een fiets langs het strand. Een getuige heeft tegen over de politie verklaard dat hij zag hoe een man in een donkere jas haar van de fiets trok en daarna met haar verdween op een donkere motor of scooter.

Sindsdien ontbreekt elk spoor van de vrouw. De politie benadrukte dinsdag dat alle tips welkom zijn. Vooral ook omdat er weinig aanknopingspunten zijn. Een goed signalement van een eventuele dader ontbreekt omdat het donker was. De politie van Bonaire heeft gisteren een grootschalige zoektocht gehouden naar de Nederlandse vrouw. Met auto's en een helikopter werd het eiland uitgekamd. Schepen van de kustwacht zochten de stranden af.

De ouders zijn inmiddels aangekomen in Bonaire om te helpen bij het onderzoek. Een rechercheteam van achttien Nederlandse en Antilliaanse politieagenten is ingevlogen.

Het nieuws werd uitgerekend gisteren bekend op de dag dat Peter R. de Vries een Emmy Award in ontvangst nam voor zijn reportage over de verdwijning van de 18-jarige Natalee Holloway. Zij verdween in 2005 op Aruba.
Provincie:
Tag(s):