vrijdag, 25. april 2008 - 19:45

Marokkaanse drugsbende in Maastricht opgerold

Maastricht

Politie en Openbaar Ministerie hebben in Maastricht een Marokkaans drugssyndicaat opgerold, dat afnemers in heel Europa voorzag van harddrugs. Bovendien hield de bende zich bezig met het ronselen van drugsrunners, die in Maastricht en omgeving voor veel gevaar en overlast zorgen. Inmiddels zijn negen personen aangehouden, onder wie de kopstukken van de bende. Bij invallen in 19 woningen in Maastricht, Heerlen, Lanaken en Luik zijn tientallen kilo's harddrugs en contanten in beslag genomen, zo maakte de politie vrijdag bekend.

De bende wordt ervan verdacht zich al langere tijd op grote schaal met handel in verdovende middelen bezig te houden. Dat gebeurde voornamelijk uit panden in Maastricht, die gehuurd werden van een 48-jarige inwoner van deze stad. Deze man is opgepakt. Behalve hij, werden ook twee andere mannen en een vrouw uit Maastricht meegenomen door de politie, evenals drie inwoners van Lanaken en Luik en twee mannen uit Heerlen en Uithoorn.

De bende kon worden gepakt dank zij maandenlang intensief speurwerk, waarbij ook Belgische opsporingsdiensten betrokken waren.

Op de woningen die gebruikt werden door de bende, is beslag gelegd. De gemeente Maastricht gaat op korte termijn een aantal panden sluiten.

Politie en Justitie verwachten nog meer personen te kunnen aanhouden in deze zaak.
 Het onderzoek naar de bende staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Maastricht. Naast het onderzoek van de politie, loopt ook een financieel onderzoek tegen de bende door het Bureau Ontnemingswetgeving van het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):