woensdag, 17. december 2008 - 11:02

Martinair volledig in handen van KLM

Amstelveen

Op 31 december 2008 wordt KLM volledig eigenaar van Martinair. KLM en de Deense rederij A.P. Moller - Maersk zijn overeengekomen dat A.P. Moller - Maersk’s 50% belang in Martinair wordt verkocht aan KLM.

De Europese Commissie heeft daarvoor vandaag toestemming gegeven. KLM bezit al jarenlang een belang van 50% in Martinair.

KLM wil met de overname haar strategische positie verstevigen, haar netwerk uitbreiden en dienstverlening aan de klant vergroten.

President-directeur Peter Hartman van KLM: “De luchtvaart bevindt zich in zwaar weer, Martinair in het bijzonder. Goed dat er nu duidelijkheid uit Brussel is. Met de goedkeuring van de Europese Commissie komen schaalvergroting en synergie binnen bereik. We zullen de komende tijd nadere plannen uitwerken over de toekomst van Martinair binnen de Groep.�

President-directeur Paul Gregorowitsch van Martinair: “Met haar 50-jarige ervaring op het gebied van vracht en passage, kan Martinair een prima aanvullende rol spelen op het wereldwijde product van de KLM Groep. Voor Martinair en haar 2000 toegewijde medewerkers is dit bemoedigend nieuws na een lange periode van onzekerheid. Met dit perspectief kan Martinair haar voortvarende herstructurering voortzetten.�
Provincie:
Tag(s):