vrijdag, 4. april 2008 - 14:55

Massa domineert op de vrijdag, crash Hamilton

Ferrari-coureur Felipe Massa heeft de eerste dag van de Grand Prix van Bahrein gedomineerd. De Braziliaan was vanochtend al de snelste en bleef ook in de middagsessie iedereen voor. De training werd tien minuten voor het einde opgeschrikt door een zware crash van McLaren-coureur Lewis Hamilton. De Engelsman spinde, net als Heikki Kovalainen vorig jaar bij de test op het circuit van Sakhir, bij het uitkomen van bocht 7 en gleed vervolgens de bandenstapels in. De rechterkant van de MP4-23 is zwaar beschadigd, Hamilton stapte gelukkig ongedeerd uit.

De laatste tien minuten waren sowieso levendig, met alle tweeëntwintig coureurs op de baan. Massa zette zijn beste tijd, een 1:31.420, neer in de slotfase. De Braziliaan was bijna een seconde sneller dan de man op de tweede plek, teamgenoot Kimi Raikkonen. Renault-coureur Fernando Alonso en Force India-rijder Adrian Sutil hadden in de slotminuten ook een akkefietje. Sutil blokkeerde Alonso in zijn snelle ronde in de laatste bocht voor het rechte stuk. Aan het einde van dat rechte stuk wilde Alonso de Duitser inhalen, maar Sutil stuurde gewoon in. De twee raakten elkaar en gingen beiden in de rondte, zonder al te veel schade.

Tot die hectische slotfase was het een vrij standaard oefensessie. Williams-coureur Nico Rosberg moest wel door het grind in bocht 13 en Timo Glock reed in zijn outlap al rechtdoor bij bocht 10, maar verder waren er niet zoveel incidentjes. De wind was gedraaid en dat zorgde voor de nodige problemen bij de coureurs. Scuderia Toro Rosso-coureur Sebastien Bourdais meldde op de boordradio aan zijn team: “De baan is verschrikkelijk. Ik heb totaal geen grip, de auto glijdt overal. Ik kan dus ook nog niet zeggen of de balans goed is.�
Categorie:
Tag(s):