woensdag, 9. april 2008 - 11:07

Massaal op zoek naar flitsende tweewieler

Amsterdam

Steeds meer Nederlanders ruilen hun auto in voor een flitsende, brommende tweewieler. Ellenlange files, het duurder worden van brandstof voor de auto en parkeerproblemen worden steeds meer een frustratie voor de mobiele Nederlander. Uit een onderzoek van Speurders.nl is gebleken dat Nederland steeds vaker op zoek is naar een snelle tweewieler. Afgelopen weken blijft "scooter" in de top 3 van meest gezochte woorden op internet staan.

De jeugd zoekt naar sportieve modellen met een fraaie uitlaat, en scooter onderdelen zijn favoriet bij deze doelgroep zo blijkt uit een onderzoek van de website Speurders.nl.

Door het toenemende scootergebruik is de snelheid voor bromfietsen vorige week nog door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat verhoogd om ervoor te zorgen dat bromfietsen als meer gelijkwaardige weggebruikers meerijden met het autoverkeer. Op de rijbaan is het nu toegestaan om 45 km/uur te rijden. Op de fietspaden blijft de snelheidslimiet voor bromfietsers 30 km/uur. veiligheid en gebruikersgemak.
Categorie:
Tag(s):