zondag, 13. juli 2008 - 11:35

Matig bezochte Nacht van Winschoten

Winschoten

De Nacht van Winschoten is een van de grootste evenementen in de provincie Groningen. Waar men in voorgaande jaren 'over de koppen kon lopen' tijdens de Nacht van Winschoten, was het dit jaar maar matig gesteld qua bezoekersaantallen.

Vooral in het begin van de avond waren hele stukken straat dun bevolkt met mensen, maar naar mate de avond vorderde, kwamen er wel meer mensen naar het evenement in Winschoten. Dit jaar waren er ook minder live-acts te zien van artiesten en bands. De artiesten die er waren deden uiteraard wel hun uiterste best om de aanwezigen te vermaken. Op de Venne was tot laat in de nacht een DJ bezig om het jeugdige publiek te vermaken met hedendaagse trance, dance en housemuziek. Voor de omwonenden was dit een verplicht nachtje laat naar bed gaan. Ondanks het geringe aantal bezoekers, was de sfeer in de stad opperbest en deden zich nagenoeg geen noemenswaardige incidenten voor. Wel werden er een paar mensen ter ontnuchtering en voor het dealen van drugs gearresteerd en ingesloten. De sterke arm der wet had het verder prima naar de zin en ook zij konden genieten van datgene wat Winschoten te bieden had in deze nacht.

Op een aantal plaatsen werden alcoholcontroles gehouden. Aan drie bestuurders werd een boete opgelegd voor het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten promillage bedroeg 1 promille. Twee bestuurders waren beginnende automobilisten die hun rijbewijs na constatering van het alcoholgebruik moesten inleveren.
Provincie:
Tag(s):