dinsdag, 28. oktober 2008 - 8:31

Matroos overlijdt bij sluis in Heel

Heel

In Heel bij de sluis aan de Sluisweg is dinsdagochtend omstreeks 04.30 uur een matroos overboord gevallen. De man werd omstreeks 06.15 uur in het kanaal aangetroffen en is overleden. Het betreft een Tsjechische matroos van een Duits schip. De verdere identiteit van de man is op dit moment nog niet bekend.

Een Franse schipper zag dat de matroos te water was geraakt en alarmeerde de sluiswachter. Omdat de schipper alleen Frans sprak, en de sluiswachter deze taal niet beheerste, was niet direct duidelijk wat er precies aan de hand was. Wel was de sluiswachter duidelijk dat er politie nodig was. Deze werd dan ook gewaarschuwd.

Omstreeks 05.00 uur werd duidelijk dat er een persoon in het water was gevallen. Direct werd het duikteam van de brandweer gealarmeerd en werd er door de hulpdiensten opgeschaald. Omstreeks 06.15 uur werd de man in het water aangetroffen door duikers van de brandweer. Hij was overleden.

Om de precieze aanleiding van het overboord slaan te achterhalen stelt de Forensische Opsporingsdienst van de politie Limburg-Noord een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):