maandag, 5. mei 2008 - 23:50

Matroos valt van schip op IJmeer en verdrinkt

Almere

Op het IJmeer tussen Almere en Amsterdam is maandagmiddag even voor half vijf een 18-jarige matroos van een binnenschip af gevallen en onder gegaan. Massaal opgeroepen hulpdiensten uit de drie omliggende regio's startten direkt een grote zoekactie. Rond half zes werd de man door één van de boten gevonden.

Waarschijnlijk is de man tijdens schoonmaakwerkzaamheden op het dek van het schip afgevallen. Een zeiler die het ongeval zag gebeuren is direkt naar de plaats gevaren en heeft deze met een boei gemarkeerd. Daarna is hij zelf het water ingesprongen maar kon de jonge man niet vinden.

De KNRM, reddingsbrigade, politie en brandweer rukten in grote getale uit om de man te zoeken. Tevens werd door het kustwachtcentrum in Den Helder assistentie van de Marine ingeroepen. Meer dan tien boten en diverse helicopters zochten het gebied ter hoogte van Durgerdam af. Ongeveer een uur na de melding werd de man door één van de boten die aan het "dreggen" waren boven water gehaald. De bemanning van de boot van de brandweer uit Almere is aan boord gegaan om de reanimatie te starten. Tevens werden twee artsen van de marine door de heli aan boord gezet.

De drenkeling is per boot naar Muiden vervoerd waar ambulances en de trauma helicopter klaar stonden om het werk verder over te nemen en hem naar het ziekenhuis te brengen. Ondanks alle redingspogingen is de matroos in het AMC overleden aan zijn verwondingen.
Provincie:
Tag(s):