zaterdag, 23. februari 2008 - 13:24

Maurice de Hond naar rechter om huis te houden

Amsterdam

Aanstaande maandag staat Maurice de Hond voor de rechter in een kort geding om zijn huis niet uit te hoeven. De 'klusjesman' De J. van vermoorde weduwe Wittenberg wil het huis van de opiniepeiler verkopen om zo een dwangsom van 250.000 euro te innen. De Hond vindt de eis onterecht en stapt dus naar de rechter.

In april wonnen de klusjesman en zijn vriendin een procedure tegen de Hond wegens smaad en kregen een schadevergoeding van 120.000 euro toegewezen. Daarnaast wees de rechter een dwangsom van 5000 euro per gebeurtenis toe aan het stel wanneer De Hond zich niet aan het vonnis, de klusjesman en zijn vriendin van medeplichtigheid aan de moord op weduwe Wittenberg betichten, hield. Hiertegen ging De Hond in hoger beroep.

In een interview met NRC Handelsblad zegt klusjesman De J. dat het vonnis inmiddels meer dan 50 keer is overtreden. De Hond ontkent dit, en zegt dat anderen onder zijn naam de beschuldigingen geuit hebben. Hij zou zich aan het vonnis gehouden hebben en zelfs hebben opgeroepen om de klusjesman niet meer te beschuldigen. De J. heeft beslag laten leggen op het huis van De Hond in Amsterdam Buitenveldert. Hij wil met de verkoop van het huis zijn dwangsom innen.

Voor de moord op de weduwe in 1999 zit haar fiscaal jurist Ernest Louwes een straf van 12 jaar uit. Maandag dient het kort geding.
Categorie:
Tag(s):