donderdag, 21. februari 2008 - 11:15

Máxima begraaft tijdcapsules in klimaatbos

Biddinghuizen

Prinses Máxima der Nederlanden gaat donderdag 28 februari samen met kinderen tijdcapsules begraven in het nieuwe aangeplante klimaatbos van Natuurmonumenten in Biddinghuizen. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bekendgemaakt.

Voor het vullen van de tijdscapsules heeft Natuurmonumenten medewerking gevraagd van kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van een basisschool in Biddinghuizen. Aan de kinderen is gevraagd tekeningen en opstellen te maken over het klimaat en de natuur over 25 jaar.

Schatkist
In de tijdscapsule worden naast de tekeningen en opstellen, ook een foto van beide klassen en de kranten van die dag opgeborgen. Aansluitend wordt de capsule gesloten, in een schatkist gelegd en begraven in het bos.

Uitnodiging over 25 jaar
Dezelfde kinderen worden over 25 jaar weer uitgenodigd om de tijdscapsule op te graven om herinnerd te worden aan hun ideeën over natuur en klimaatverandering.

Natuurmonumenten, initiatiefnemer van het klimaatbos, start 21 februari met het aanleggen van het bos. Vanuit een blokhut in Biddinghuizen wordt getracht in acht dagen ruim 60.000 bomen en 20.000 struiken te verkopen én aan te planten.

Het klimaatbos, dat in de vorm van een hart wordt geplant, is volgens Natuurmonumenten vooral een levend symbool voor alle inspanningen die gezamenlijk geleverd worden in de strijd tegen klimaatverandering.
Provincie:
Tag(s):