zaterdag, 16. februari 2008 - 4:52

Maxima Medisch Centrum tegen vlakte voor nieuwbouw

Eindhoven

Het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven gaat tegen de vlakte. Het vroegere Diaconessenhuis moet plaats maken voor een nieuw ziekenhuisgebouw. Opmerkelijk is, dat het gebouw van het ziekenhuis pas 40 jaar oud is en diverse keren is gerenoveerd.

Volgens de ziekenhuisdirectie is het goedkoper om een nieuw pand neer te zetten, dan het oude te renoveren. Waar het nieuwe pand zou moeten verrijzen wordt in mei van dit jaar duidelijk, maar het vermoeden bestaat dat dat op het huidige parkeerterrein zal zijn.

De nieuwe kliniek gaat zich richten op dagbehandelingen en kortdurend verblijf. De hele operatie moet binnen vier jaar zijn afgerond.

Bestuursvoorzitter Rob van 't Hullenaar van het MMC zegt dat er twee redenen zijn voor de stappen. "We willen de zorg aan patiënten naar een hoger niveau brengen en efficiënter werken." De efficiëntere werkwijze heeft wel personele consequenties. Het ziekenhuis wil van de 2300 zo'n honderd à tweehonderd voltijdbanen schrappen, maar wel door natuurlijk verloop.

Het ziekenhuis heeft ook een vestiging in Veldhoven. Daar zal de hoogwaardige zorg ondergebracht, zoals de intensive care.
Provincie:
Tag(s):