zondag, 22. juni 2008 - 12:30

Maxima ontvangt jubileumboek

Utrecht

Zaterdagmiddag 21 juni 2008 heeft HKH Prinses Máxima de Nederlanden het eerste exemplaar van het jubileumboek “Waakvlam van de Geest� in ontvangst genomen tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Raad van Kerken in de Jacobikerk te Utrecht. De Prinses ontving het boek uit handen van Prof. Dr. Anton Houtepen, één van de eindredacteuren van het boek.

De Raad van Kerken is veertig jaar geleden opgericht om het geloofsgesprek tussen de kerken te bevorderen en om de kerken een gezamenlijk gezicht te geven in de samenleving. Om de inzet vorm te geven werkt de raad met verschillende beraadgroepen en werkgroepen. De Raad geeft daarbij speciale aandacht aan onder meer het geloof en de samenwerking tussen de kerken, het interreligieuze contact met andere godsdiensten, ethische vragen en missionaire presentatie van de kerken in de samenleving.

De Raad van Kerken is opgericht als overlegorgaan van verschillende kerken, waaronder de Rooms-katholieke Kerk en de Protestantse Kerk in Nederland. Inmiddels hebben zich zeventien kerken van onder andere orthodoxe en vrijzinnige origine aangesloten als lid of aspirant-lid.

Prinses Máxima vertrok direct na de kerkdienst en de uitreiking van het jubileumboek naar de luchthaven Schiphol, alwaar zij samen met ZKH Prins Willem-Alexander, Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven en Prins Pieter Christiaan vertrok naar Basel om daar de voetbalwedstrijd ter gelegenheid van het Europees Kampioenschap 2008 tussen Nederland – Rusland bij te wonen.
Provincie:
Tag(s):