vrijdag, 28. maart 2008 - 15:52

Máxima opent zorgpark in Boekel

Boekel

Prinses Máxima heeft vrijdag 28 maart het zorgpark Sint Petrus in Boekel geopend. Het complex biedt bewoners een vernieuwd concept van wonen, zorg en welzijn, waarbij zij zo lang mogelijk zelfstandig wonen en indien nodig zorg krijgen.

Máxima onthulde samen met bewoonster Anna Hoevenaars (90) en de kleuter Lonne Weren een kunstwerk, dat de verbondenheid van het zorgpark met de Boekelse samenleving symboliseert: twee handen op een houtblok onder een open huis.

Na de openingshandeling werd de Prinses rondgeleid door het complex en maakt zij kennis met bewoners, gebruikers en medewerkers.
Zorgpark Sint Petrus past een vernieuwde manier van denken in de ouderenzorg toe, waarbij zorg voor jong en oud samengaan. Zo zijn er in het complex onder meer een kinderdagverblijf, vriendenhuis, dagzorg en een woongroep voor dementerende ouderen. In het park zijn ook appartementen voor ouderen te koop en te huur. Ouderen blijven zo deel uitmaken van de samenleving. Het zorgpark stimuleert ook vrijwilligerswerk en laat omwonenden en familie deelnemen aan activiteiten.
Provincie:
Tag(s):