maandag, 14. april 2008 - 15:36

Maximale werkstraf voor loslippige politieman

Utrecht

Een brigadier van de politie is door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur wegens schending van zijn ambtsgeheim. De man sprak tijdens een nog lopend politieonderzoek naar een dodelijk schietincident meerdere malen met kennissen over zijn werkzaamheden. Zo vertelde hij onder meer dat hij op zoek moest naar een pistool dat langs een snelweg zou zijn weggegooid.

De rechtbank was van oordeel dat hiervoor de maximale werkstraf moest worden opgelegd, omdat de brigadier informatie had doorgegeven die nimmer met derden mag worden gedeeld. Immers, wanneer bepaalde informatie terecht komt bij betrokkenen bij dat misdrijf, kan dat in het opsporingsonderzoek de waarheidsvinding ernstig belemmeren en zelfs tot gevolg hebben dat een ernstig misdrijf niet kan worden opgelost.''

De politieagent werd eveneens verdacht van verkrachting van een vrouw in maart 2007, maar de rechtbank sprak hem hiervan vrij. De rechtbank was van oordeel dat de betrouwbaarheid van de verklaringen van het vermeende slachtoffer onvoldoende vast was komen te staan.
Provincie:
Tag(s):