vrijdag, 20. juni 2008 - 9:21

McClaren toch nieuwe trainer FC Twente

(Elfvoetbal) Steve McClaren wordt toch de nieuwe trainer van FC Twente. De voormalige bondscoach van het Engelse nationale elftal kwam donderdagavond laat tot een overeenstemming met de Tukkers. Dat meldt TC/Tubantia. Hij gaat een contract tekenen voor twee jaar.

De 47-jarige Engelsman is in Enschede de opvolger van Fred Rutten, die trainer is geworden van Schalke 04. Eerder leek een samenwerking van de baan vanwege privé-omstandigheden. Zijn gezin zou liever in Engeland blijven. McClaren, die twee jaar geleden met Middlesbrough de finale van de UEFA Cup bereikte, was ook in beeld bij Blackburn Rovers en leek daar te gaan tekenen.

Maar hij koos toch voor FC Twente, ondanks zijn afzegging van drie weken geleden. In de tussentijd polste de Enschede club al tevergeefs Morten Olsen, Michael Laudrup en deze week nog Avraham Grant. Wat de reden is waarom McClaren nu wel voor FC Twente koos, is niet bekend gemaakt.

Erik ten Hag, die ook onder Rutten als assistent fungeerde, wordt ook de rechterhand van McClaren. Van juli 2006 tot en met 22 november 2007 was de voormalige middenvelder bondscoach van Engeland. Na het mislopen van het EK moest hij vertrekken. Eerder was hij drie assistent-manager van Manchester United en vijf jaar manager van Middlesbrough. Hij speelde zelf voor Hull City, Derby County, Lincoln City, Bristol City en Oxford United. In 1992 zette hij een punt achter zijn actieve loopbaan.
Categorie:
Tag(s):