zaterdag, 22. maart 2008 - 13:09

McLaren-coureurs gestraft: Hamilton en Kovalainen vijf plaatsen terug

Voor het blijkbaar nadrukkelijk hinderen van Heidfeld en Alonso zijn de beide McLaren-coureurs door de stewards vijf plaatsen teruggezet op de startposities voor morgen. Claims van Heidfeld en Alonso hebben aan het licht gesteld dat coureurs Hamilton en Kovalainen wellicht niet doelbewust maar wel duidelijk in de weg hebben gereden tijdens de snelle ronden van de BMW Sauber-coureur en de Renault-rijder in hun laatste ronde.

Een woordvoerder van McLaren heeft duidelijk gemaakt dat de straf vijf plaatsen terug zal betekenen op de startgrid en dat zij niet in beroep zullen gaan tegen de beslissing van de stewards.

Teamgenoot van Nick Heidfeld, Robert Kubica zag het duidelijk gebeuren: "Ik zag duidelijk dat Alonso ronde erdoor helemaal verknald werd, het kwam naar mijn mening door Kovalainen die op de racelijn bleef rijden, maar hij deed dat erg langzaam. Nick had iets meer geluk doordat hij om ze heen moest en nog goed kon aanremmen voor de bocht. Alonso moest echter aan de binnenkant van de bocht remmen en dat kostte hem erg veel tijd, bovendien was het erg gevaarlijk."

Morgen start Heikki Kovalainen, die nu al een tweede cruciale fout maakte, van plaats acht. Lewis Hamilton start morgen als negende. De straf voor McLaren betekent een riante uitgangspositie voor het team van Ferrari, gerechtigheid voor Alonso en ook schuift het hele team van BMW Sauber een startrij op.
Categorie:
Tag(s):