vrijdag, 4. juli 2008 - 17:24

McLaren en Red Bull op kop na de trainingen

Tijdens de tweede sessie van vrije trainingen heeft Heikki Kovalainen de snelste tijd laten noteren. McLaren en Red Bull Racing bezetten de eerste vier plaatsen. De McLaren-coureur eindigde namelijk voor Mark Webber, teamgenoot Lewis Hamilton en oudgediende David Coulthard.

Gedurende de gehele training had Kovalainen een comfortabele voorsprong op de rest van het veld. Nadat Hamilton, Webber en Sebastian Vettel (Scuderia Toro Rosso) aan kop hadden gestaan, nam de Fin met een 1:20.353 het initiatief. Een uur later haalde hij nog vier tienden van een seconde van zijn tijd af: 1:19.989.

Op het einde van de training kwam Webber nog dichterbij. Hamilton had het lastiger, maakte een foutje in het Complex en eindigde daardoor op ruim een halve seconde van zijn teamgenoot.

Teleurstellend verliep de training voor Ferrari. De mannen uit Maranello kwamen niet verder dan een achtste (Massa) en twaalfde (Raikkonen) tijd. Raikkonen reed behoudend en leek niet veel risico te willen nemen, terwijl Massa de helft van de training aan zich voorbij moest laten gaan. Zijn Ferrari moest nog worden gerepareerd na zijn klapper tijdens de ochtendtraining.

Zorgen zijn er voor het team van Toyota. Versnellingsbakproblemen zaten Timo Glock in de weg en Jarno Trulli crashte in de bocht Stowe, waar eerder Alonso en Massa ook strandden. Trulli’s achtervleugel leek af te breken aan het einde van het Hangar Straight.

Kazuki Nakajima belandde met zijn Williams in de vangrails met nog twintig minuten te gaan. Hierbij beschadigde hij zijn voorvleugel en ophanging, maar kon nog wel naar de pits rijden. Teamgenoot Nico Rosberg eindigde de dag als vijfde, vlak voor Vettel, Button en Massa.
Categorie:
Tag(s):