donderdag, 11. december 2008 - 22:31

ME beschermt gasten Miljonair Fair

Amsterdam

Donderdag ging in de Rai in Amsterdam de Miljonair Fair van start. Voor de ingang van het gebouw protesteerden enkele tientallen mensen tegen het feestje voor de rijken der rijken. Een van de limousines waarmee de genodigden naar de ingang gebracht werden, werd besmeurd met verf. Ook enkele gasten, waaronder Jort Kelder, werden bekogeld met tomaten en reageerden nogal stekelig op het protest.

Diverse organisaties, waaronder de SP, de Bijstandsbond en Internationale Socialisten onthaalden de feestgangers met een fluitconcert voor de ingang van het beursgebouw. Zo'n vijftig betogers verenigd als de 'Ongenode Gasten' probeerden het feest in de beurs te verstoren. Ze kwamen echter niet langs linie die de ME opwierp voor de ingang. De Anarchisten hadden iedereen opgeroepen naar het Miljonairs feest te komen om de boel 'te verstoren, blokkeren, verpesten en te bestormen'.

Het protest richtte zich vooral op het aan de man brengen van exclusieve goederen terwijl miljoenen mensen zich grote zorgen maken over de gevolgen van de economische crisis.
Categorie:
Tag(s):