maandag, 17. november 2008 - 19:47

ME huurt relschoppers in

De Mobiele Eenheid (ME) van de politieregio's Limburg-Zuid, Limburg-Noord, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord en de Koninklijke Marechaussee houden op 25 november a.s. een grootschalige ME-oefening. Deze oefening vindt plaats op verschillende locaties in het zuiden van Nederland, onder regie van de Politieacademie. Aan deze oefening doen in totaal 600 politiemensen en heeft de politie 1900 man relschoppers ingehuurd.

De oefening staat het in het teken van 'Onrust in de wijk'. Omdat praktijkgericht oefenen van groot belang is voor de Nederlandse politie, is ervoor gekozen een deel van de oefening in een gesaneerde woonwijk en op een operationeel rangeerterrein van de NS te houden.

De stad Tilburg heeft hiervoor twee perfecte locaties op steenworp afstand van elkaar. De ME komt op deze manier in aanraking met alle zaken die tijdens een daadwerkelijk praktijkoptreden ook aan bod komen. Ook worden zo discrepanties tussen theorie en praktijk duidelijk. Aan de oefening in Tilburg doen 450 personen mee, waarvan 150 politieagenten en ME'ers en 300 man tegenspel.

De volgende dag krijgt de oefening 'Onrust in de wijk' een vervolg op verschillende afgesloten terreinen in de omgeving van Venray.
Provincie:
Tag(s):