dinsdag, 1. januari 2008 - 13:34

ME ingezet tegen jongeren

Woudenberg

In Woudenberg is kort na de jaarwisseling een grimmige sfeer ontstaan en
heeft de Mobiele Eenheid een korte charge uitgevoerd. Een groep van ongeveer 200 jongeren verzamelde zich omstreeks 00.15 uur op de Dorpsstraat. Naast het ‘gebruikelijke’ baldadig gedrag, zagen agenten dat er zwaar vuurwerk richting passanten gegooid werd.

Ook werden er nitraatbommen naar politiemensen gegooid, moesten twee surveillanceauto’s het ontgelden en werden ruiten van een bloemenkiosk vernield. De aanwezige agenten wilden de openbare orde bewaren, maar werden bekogeld met bierflesjes en –kratten. Ook bleven enkele personen met vuurwerk gooien richting de agenten. Daarop is de hulp van de ME ingeroepen. Die dreef het publiek uit elkaar. Twee politieagenten raakten licht gewond.

In Driebergen hebben agenten twee mannen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Laan van Blommerweert een man zou lopen met een honkbalknuppel. Toen agenten arriveerden, stapte de man al schreeuwend en dreigend op hen af. De agenten sommeerden de man zijn wapen te laten vallen. Een van de agenten voelde zich zo bedreigd dat hij zijn hand op zijn wapen had. Omstanders probeerden vervolgens het wapen van de agent af te pakken.

De agent kon dit verhinderen en met de hulp van meerdere politieagenten kon de rust weer hersteld worden. Hierbij hebben agenten de wapenstok moeten gebruiken. Twee mannen, een 51-jarige man uit Driebergen/Rijsenburg en een 45-jarige man uit Elst zijn aangehouden omdat zij in het bezit waren van wapens.
Provincie:
Tag(s):