maandag, 12. mei 2008 - 10:33

ME veegt Bloemendaalse strand schoon

Bloemendaal

Op het strand van Bloemendaal heeft zondagavond rond 23.45 uur een grote vechtpartij plaatsgevonden. Daarbij is een jongen gewond geraakt toen hij door een onbekend scherp voorwerp in zijn nek was gestoken. Negen personen zijn aangehouden, aldus woordvoerder Ruud Cloeck van de Reddingsbrigade Bloemendaal.

De ongeregeldheden ontstonden bij de strandtent BLM9, waar op dat moment bij 'Sneakerz' een feest aan de gang was. Op dat moment waren er tussen de 8000 en 10.000 mensen op het strand aanwezig.

De bebloede jongen begaf zich naar het strand waar hij hulp kreeg van de toegesnelde reddingsbrigade. Omdat een grote groep jongeren zich agressief opstelde tegenover de hulpverleners, besloot de politie de jongen van het strand af te halen. Ook een bestelde traumahelikopter werd geannuleerd, aldus Cloeck. De jongen is door de politie naar een veilige plek vervoerd en is daar door de ambulancedienst geholpen.

Een ME-peleton van de politie is ingezet en heeft uiteindelijk het strand schoongeveegd om zo een einde te maken aan de massale vechtpartij. Daarbij zijn ongeveer 30 mensen aangehouden. De ME is al het hele weekend in Zandvoort aanwezig omdat er al eerder ongeregeldheden waren.
Provincie:
Tag(s):