dinsdag, 14. oktober 2008 - 2:33

ME-zoeking in Hurwenen

Hurwenen

Zaterdagavond werd in Hurwenen in de Hurwenensche Kil het lichaam van een overleden man aangetroffen. De politie startte op de locatie zelf met Forensisch onderzoek dat tot zondagmiddag plaatsvond. De omgeving van de vindplaats was afgezet voor dit onderzoek. Zondag aan het eind van de ochtend werd het sporenonderzoek op die plaats afgerond.

Maandagochtend werd het onderzoek voortgezet met een ME-zoeking in het gebied. Ongeveer twintig collega’s van de Mobiele Eenheid zochten daar naar mogelijk meer sporen. Een Forensisch onderzoeker was daarbij aanwezig om eventueel gevonden sporen direct veilig te kunnen stellen. De ME startte vanaf de Hurwenensche Kil, zocht langs de oevers en liep in linie naar de Wielewaallaan in Hurwenen. Tussen deze twee locaties zit een afstand van ongeveer een kilometer.

De identiteit van het slachtoffer is bekend na het verrichten van sectie op het lichaam. Het gaat om een 21-jarige man uit Hellevoetsluis. Tevens bleek uit sectierapport dat de man al gedurende langere tijd in water moet hebben gelegen.

Het mogelijke verband met de drie slachtoffers in de woning aan de Wielewaallaan in Hurwenen in de nacht van 23 op 24 september wordt onderzocht en kan de politie niet uitsluiten. Daar werden een vader en zoon om het leven gebracht en raakte een derde man uit Hellevoetsluis zwaar gewond.

De politie houdt in het gebied rond de Hurwenensche Kil nog een passantenonderzoek. Vlak langs de locatie waar de 21-jarige man is gevonden, loopt een fietspad én het is een bekende omgeving voor vogelaars. Mogelijk heeft iemand de 21-jarige man gezien in die omgeving de afgelopen tijd. Morgen wordt in het programma Opsporing Verzocht meer aandacht besteed aan het aantreffen van de 21-jarige man.
Provincie:
Tag(s):