dinsdag, 15. juli 2008 - 10:32

Medewerker bouwmarkt gegijzeld tijdens overval

Weesp

De Karwei bouwmarkt aan de Nijverheidslaan in Weesp in dinsdagmorgen overvallen. Rond 08.00 uur drongen een onbekend aantal gewapende verdachten het gebouw binnen. De overvallers hebben een geldbedrag buitgemaakt.

De overvallers vluchtte en namen een medewerker, een 46-jarige man uit Houten mee als gijzelaar. Zij zijn vervolgens in een kleine blauwe auto gestapt en weggereden. Vermoedelijk zijn ze via de A1 en vervolgens A10 in de richting van de Coentunnel gereden. De medewerker is uiteindelijk bij de Petroleumhaven in Amsterdam rond 08.50 uur uit de auto gezet en heeft de politie gealarmeerd.

De politie is op zoek naar getuigen die de drie verdachten en het slachtoffer tussen grofweg kwart over acht in de ochtend en tien voor negen hebben gezien op de beschreven route. De mannen droegen bivakmutsen, dus mogelijk dat dit is opgevallen bij andere weggebruikers. Getuigen die iets hebben gezien of meer kunnen vertellen worden verzocht contact op te nemen met de politie Gooi en Vechtstreek via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan via 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):