vrijdag, 4. juli 2008 - 23:17

Medewerker OM laat ordner van strafzaak in trein liggen

Rotterdam

Een medewerker van het arrondissementsparket Rotterdam heeft donderdag 3 juli in de trein van Amsterdam naar Dordrecht een ordner van een strafzaak laten liggen. De ordner zat in een plastic boodschappentas, samen met twee vonnissen in een recente andere zaak. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) van Rotterdam vrijdag bekend gemaakt.

De ordner had betrekking op een zogenoemde cold case die op dinsdag 8 juli door de rechtbank in Rotterdam wordt behandeld. De medewerker had de ordner meegenomen ter voorbereiding op die zaak.
Voor medewerkers van het Openbaar Ministerie geldt dat zij terughoudend moeten zijn met het meenemen van zaken die werkgerelateerd zijn, aldus het OM.

De medewerker ontdekte vrijwel meteen na het verlaten van de trein in Rotterdam dat hij de tas vergeten was. De spoorwegpolitie heeft een onderzoek naar de vergeten tas ingesteld, maar de tas niet meer in de trein gevonden. De tas is ook niet ingeleverd bij afdelingen gevonden voorwerpen van de spoorwegen.

De inhoud van de ordner bevat geen informatie die de zaak kan schaden. Wèl bevat de ordner privacygevoelige informatie. Het OM in Rotterdam wil de ordner dan ook graag terug en roept de vinder op deze naar de politie te brengen.
Provincie:
Tag(s):