maandag, 6. oktober 2008 - 14:52

Medisch Centrum Alkmaar sluit poliklinische operatiekamers

Alkmaar

Het Medisch Centrum Alkmaar heeft besloten preventief extra onderhoud uit te voeren aan de poliklinische operatiekamers. Daarom is er besloten om enkele geplande poliklinische operaties, die onder steriele omstandigheden moeten worden uitgevoerd voorlopig uit te stellen of te verplaatsen naar de klinische ok’s. Dit heeft het ziekenhuis maandag 6 oktober laten weten.

Onderzoek
Onderzoek van het Medisch Centrum Alkmaar wijst uit dat er op poliklinische operatiekamers, waar doorgaans kleine ingrepen plaatsvinden, kleine afwijkingen zijn geconstateerd ten opzichte van de thans geldende voorschriften en normen. De klinische operatiekamers voldoen wel aan alle voorschriften en normen.

Mede naar aanleiding van de bevindingen rondom de IJsselmeerziekenhuizen heeft Medisch Centrum Alkmaar voor de zekerheid extra onderzoek laten verrichten naar de veiligheid van haar klinische en poliklinische operatiekamers.

Patiënten geïnformeerd
Het ziekenhuis heeft de betrokkenen hierover reeds geïnformeerd. Alle overige ingrepen vinden normaal doorgang. De verwachting is dat binnen korte tijd de poliklinische operatiekamers weer worden vrijgegeven. Het ziekenhuis heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg geïnformeerd over de voorgenomen voorzorgsmaatregelen waarop zij positief reageerden.
Provincie:
Tag(s):