zondag, 18. mei 2008 - 23:16

Meedere mensen onwel door penetrante geur

Sittard

In het Limburgse Sittard is een deel van de Oude Markt afgezet omdat er een penetrante geur hangt die voor onwel wordingen heeft gezorgd. De politie, brandweer en ambulancedienst zijn ter plaatse omdat er ook voorbijgangers onwel werden van de geur. Dit maakte een woordvoerder van de brandweer Limburg-Zuid bekend.

‘Van de geur zijn meerdere personen onwel geworden. Dit betrof o.a. prikkelende ogen, pijn in de keel en licht in het hoofd. Zij zijn door de ambulancedienst opgevangen in een nabijgelegen gebouw en onderzocht. Geen van de personen hoefde overgebracht te worden naar een ziekenhuis. Uit voorzorg zijn vier panden ontruimd'. Eén hiervan is inmiddels weer vrijgegeven. De overige drie blijven 'verdacht'

Waardoor de geur veroorzaakt wordt is nog niet bekend. De brandweer heeft een geurmonster genomen en is voor onderzoek naar het RIVM in de Bilt. Hieruit is niet komen vast te staan wat de stof het precies is. Nieuwe monsters zijn naar een laboratorium gestuurd en zullen opnieuw onderzocht worden. De uitslag hiervan zal vandaag of morgen bekend zijn.
Provincie:
Tag(s):