woensdag, 19. november 2008 - 11:10

Meer brandstichtingen dan gedacht

Apeldoorn

Het aantal brandstichtingen in woningen maar ook gebouwen in de regio Apeldoorn blijkt twee keer zo groot als tot nu toe werd aangenomen. Dit zegt Adriaan Verstoep hoofd preventie bij de brandweer Apeldoorn.

In 2006 begon de brandweer Apeldoorn, na een opleiding in Londen, met een experiment met de oprichting van een Team Brand Onderzoek (TBO). “Het doel was om beter inzicht krijgen in de oorzaak en oorsprong van een brand en het brandverloop�.

Nu na een half jaar alle branden met het team te hebben onderzocht, komt naar voren dat ruim 70 van de 330 branden is aangestoken. Tot nu toe ging men altijd uit van 11 procent (cijfers CBS) maar alleen al in de regio van Apeldoorn wordt nu gesproken over 20 procent.

De uitbreiding van deze nieuwe manier van brandonderzoek wordt momenteel zes andere grote regio's toegepast of is men in opleiding. Dit geld voor de regio's: Rotterdam Rijnmond, Midden en West Brabant, Amsterdam Amstelland, Twente, Flevoland en de hele regio Noord en Oost Gelderland. De regio Den Haag zal mogelijk snel volgen, aldus Verstoep.
Provincie:
Tag(s):