zondag, 13. juli 2008 - 21:29

Meer dan 100 deelnemers Oktobermaand Kindermaand

Assen

Het project Oktobermaand Kindermaand groeit dit jaar naar 102 deelnemende instellingen. Naast 75 instellingen in Drenthe participeren ook 26 organisaties in Oost-Groningen en 1 instelling in Overijssel.

Oktobermaand Kindermaand is een van oorsprong Drents project en heeft tot doel kinderen van 4 t/m 12 jaar in de vrije tijd, samen met ouders en/of grootouders, kennis te laten maken met kunst en cultuur. Het is het zevende jaar dat het project in Drenthe wordt georganiseerd.

In Oost-Groningen doen 26 instellingen mee, variërend van galerie tot museum. Het is de bedoeling dat volgend jaar de hele provincie Groningen meedoet. Een aantal organisaties uit de stad Groningen heeft al interesse getoond. Ook hoopt de organisatie volgend jaar meer deelnemers in Overijssel enthousiast te maken.

Tijdens Oktobermaand Kindermaand openen culturele instellingen in de weekenden van oktober gratis hun deuren voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Samen met hun ouders en/of grootouders kunnen de kinderen gratis naar musea, theaters, bioscopen, kerken of galerieën en deelnemen aan workshops, rondleidingen en voorstellingen bezoeken.
De diverse activiteiten zijn gebundeld in een gezamenlijk programmaboekje. De organisatie wil op deze manier stimuleren dat kinderen niet alleen op zoek gaan naar een activiteit in de eigen omgeving, maar ook de provinciegrenzen overgaan. Ook kinderen van buiten Drenthe en Groningen zijn van harte welkom, want ook in de herfstvakantie zijn er verschillende activiteiten.

Ook dit jaar is er in Drenthe speciale aandacht voor kinderen met een beperking. Promens Care heeft in samenwerking met Vanboeijen, De Trans en De Noorderbrug acht aangepaste voorstellingen geprogrammeerd. Ook zijn bij een aantal activiteiten doventolken ingehuurd en vrijwel alle instellingen zijn goed te bezoeken door kinderen in een rolstoel.

De actiedagen van Oktobermaand Kindermaand zijn op 4, 5, 12, 19 en 26 oktober. Het programmaboekje wordt tijdens de burgemeestersactie op woensdag 24 september uitgedeeld aan kinderen op de basisscholen in Drenthe en Oost-Groningen. Ook bij de VVV’s, recreatieondernemens en bibliotheken kan het boekje vanaf die datum opgehaald worden. Begin september is het volledige programma te zien op www.kindermaand.nl.
Provincie:
Tag(s):