maandag, 21. april 2008 - 12:56

Meer dan 3000 automobilisten bekeurd

Politie Flevoland heeft afgelopen weekeinde extra verkeerscontroles gehouden in en rond Almere-Poort. Hierbij werden zes rijbewijzen ingevorderd wegens hoge snelheidsoverschrijdingen en elf kentekenbewijzen wegens geluidsoverlast.

Meer dan 3.000 automobilisten werden bekeurd wegens een snelheids- of andere verkeersovertreding. De controles werden gehouden omdat er vanuit Almere-Poort klachten komen over crossende automobilisten en motorrijders, die veel gevaar en geluidsoverlast veroorzaken.

Op de Vogelweg in Zeewolde werden vrijdagavond de rijbewijzen van drie automobilisten ingevorderd. Zij reden respectievelijk 140 km/h, 136km/h, en 133 km/h waar 80 km/h is toegestaan.

Op de Hogering in Almere werden zondagmiddag met de lasergun de rijbewijzen ingevorderd van twee motorrijders uit Almere, die 141 km/h en 150 km/h reden, waar 80 km/h is toegestaan. Tevens werden er met de lasergun nog 54 andere automobilisten met hoge snelheden geklokt.

Op de A-6 en de Paralleldreef in Almere werden zondagmiddag in totaal 3.384 automobilisten wegens een snelheidsovertreding op de foto gezet. Op de Hollandse Brug, waar wegens werkzaamheden maar 70 km/h mag worden gereden, werden van de 9.583 passerende voertuigen er maar liefst 2.504 geflitst.
Op de Paralleldreef werd een snelheid gemeten van 152 km/h waar 80 is toegestaan.

Twee Almeerders raakten hun rijbewijs kwijt wegens het rijden onder invloed van alcohol. Een van hen werd eerst gemeten op 121 km/h op een 80 km/h-weg, waarna hij 585 ug/l blies (1,35 promille). Bij nader onderzoek bleek dat zijn rijbewijs reeds was ingevorderd wegens een eerdere aanhouding voor het rijden onder invloed van alcohol.

De verkeerscontroles leverden verder op:
13 x niet tonen van het rijbewijs
17 x niet tonen van het kentekenbewijs
1 x niet tonen van het keuringsbewijs
3 x crossen
13 x te veel geluid, waarvoor bij 11 voertuigen het kenteken werd ingevorderd

Ook werd de ANPR (automatische nummerplaatherkenning) ingezet. Op grond van hits met de ANPR werden zeven bestuurders gecontroleerd.
Provincie:
Tag(s):