maandag, 16. juni 2008 - 11:26

Meer dan 450 kilo heroïne onderschept

Tilburg

In samenwerking met de Roemeense en Duitse justitie heeft de Nationale Recherche van het Korps Landelijke Politiediensten meer dan 450 kilo heroïne onderschept. De schatte straatwaarde van de partij is 11,5 miljoen euro. Het Landelijk Parket laat weten dat dit, voor zover bekend, de grootste partij heroïne is die is onderschept. Het totale gewicht kwam op 460,5 kilo.

Het onderzoek naar het drugstransport is door de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uitgevoerd in nauwe samenwerking met politie- en justitiediensten in Duitsland en Roemenie. D

Het uit Turkije afkomstige transport is vorige week woensdag avond onderschept in Tilburg. Daarbij zijn twee verdachten aangehouden. De twee mannen van 38 en 39 jaar komen uit Eindhoven en Almere. Bij de doorzoeking van twee woningen en drie bedrijfspanden in Almere, Amsterdam en Tilburg legde de Nationale Recherche beslag op 100.000 euro, computers, administratie en een vuurwapen met munitie.

Op verzoek van het Landelijk Parket is zaterdag in de Roemeense hoofdstad Boekarest een derde verdachte aangehouden. De 45-jarige man zal worden overgeleverd aan Nederland. De in Nederland aangehouden verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Rotterdam bewaring gesteld.


Video: Landelijk Parket
Provincie:
Tag(s):