vrijdag, 21. november 2008 - 9:35

Meer eten en toch spectaculair afvallen

Amsterdam

Deze week bleek uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen dat het dieet van Sonja Bakker maar een paar weken werkt. Daarna komt het gewichtsverlies tot stilstand. Ook bleken mensen maar weinig lichaamsgewicht te verliezen.

"Het is misdadig om mensen op een 1.000-Calorieëndieet te zetten", zegt Ir. Yneke Vocking, auteur van De Afvallers XXL over laagcalorische diëten, waaronder dat van Sonja Bakker. "Mannen die goed bewegen, hebben zeker twee keer zoveel nodig. Als je alleen afvalt door weinig te eten, verlies je spieren. Dat vertraagt de stofwisseling waardoor je later weer sneller aankomt. Zo ontstaat het beruchte jojo-effect."

In de methode van Vocking eten mensen zes keer per dag. "Dat houdt de stofwisseling op peil en voorkomt snaaien", zegt Vocking. "Daarnaast bewegen mensen een uur per dag. Dat hoeft niet in de sportschool, en niet aaneengesloten. Vier keer een kwartier is ook een uur."

In het boek De Afvallers XXL, Dé succesformule voor een gezond gewicht geeft Vocking haar methode prijs, die is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Professor Jaap Seidell van de Vrije Universiteit schreef het voorwoord. In samenwerking met de VU wordt een wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten van Vockings afvalmethode.

Naast het boek biedt het Werkboek-aan-de-muur steun bij het afvallen. Met het Werkboek-aan-de-muur kan de afvaller in een overzichtelijke grafiek bijhouden hoeveel gewicht hij of zij heeft verloren.
Categorie:
Tag(s):