woensdag, 9. januari 2008 - 19:49

Meer gemeenten stellen starterslening in

Maastricht

Het plan van de Provincie Limburg om starters op de woningmarkt met een lening financieel te ondersteunen begint zijn vruchten af te werpen. Zestien Limburgse gemeenten hebben zich inmiddels aangesloten en startersleningen beschikbaar gesteld. De verwachting is dat dit aantal doorgroeit naar 20 gemeenten eind 2008, zo meldt de provincie.

Ook wooncorporaties dragen hun steentje bij door onder meer gunstige voorwaarden bij aankoop van een corporatiewoning. Door de samenwerking van Provincie, gemeenten en wooncorporaties zijn er in het afgelopen jaar meer faciliteiten voor starters op de Limburgse koopwoningmarkt gekomen.

Na het 1000-woningenplan lanceerde de Provincie in het najaar van 2006 met het impulsplan ‘Starters: een eigen thuis!’ haar tweede concrete actie voor starters op de woningmarkt. Het plan voorziet in een starterslening voor woningen tot een prijsgrens van € 170.000,- en aangevuld met instrumenten die door wooncorporaties kunnen worden ingezet. Denk hierbij aan een kortingsregeling bij verkoop van een huurwoning of een erfpachtconstructie. Dit alles met als doel koopwoningen voor starters financieel bereikbaar te maken en daarmee de doorstroming in de woningmarkt te bevorderen.

De samenwerkende gemeenten zijn Meerlo-Wanssum, Weert, Stein, Maasbree, Venray, Roermond, Bergen, Vaals, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Valkenburg a/d Geul, Venlo, Echt-Susteren en Beek.
Provincie:
Tag(s):