zaterdag, 10. mei 2008 - 12:57

Meer mogelijkheden voor Amersfoortse terrassen

Amersfoort

Amersfoort biedt horecaondernemers meer vrijheid als het gaat om het gebruik en de inrichting van hun terrassen. Het is nu ook mogelijk om een terrassenvergunning te krijgen voor de winterperiode die loopt van 1 november tot 1 maart. Bovendien zijn de regels voor het gebruik van terrasmeubilair in de binnenstad versoepeld.

De gemeente biedt horecaondernemers in de binnenstad ruimte zich te onderscheiden door meer typen meubilair toe te staan zoals hout, riet of rotan en zijn meerdere kleuren toegestaan. Ook mag het frame bestaan uit metaal dat uitgevoerd is in een donkere matte kleur. Uitgangspunt blijft dat het meubilair wel recht blijft doen aan het historische karakter van de binnenstad.

Tot voor kort bood de terrasvergunning voldoende regels om het gebruik van parasols te toetsen. Sinds kort is er een nieuw type parasol op de markt die zo groot is dat een bouwvergunning en vaak ook een vrijstelling van een bestemmingsplan vereist is. Amersfoort heeft regels vastgelegd in welke gevallen een tijdelijke vrijstelling en bouwvergunning wordt verleend. Op de Hof zullen de vergunningplichtige parasols bijvoorbeeld niet worden toegestaan in verband met de weekmarkt.
Provincie:
Tag(s):