maandag, 19. mei 2008 - 11:05

Meer Nederlanders naar het buitenland op vakantie

Den Haag

Circa 11,5 miljoen Nederlanders gaan deze zomer één week of langer op vakantie. Het aantal landgenoten dat kiest voor een buitenlandse vakantie ligt met 8,6 miljoen 5% hoger dan vorig jaar. Terwijl het aantal vakantiegangers dat in Nederland blijft juist lager zal zijn dan vorig jaar. Dit maakt de ANWB bekend.

Dat komt met name door de slechte zomer van 2007, veel Nederlanders kiezen voor zekerheid en zoeken het mooie weer in het buitenland. Voor de buitenlandse zomervakanties blijft Frankrijk de onbetwiste koploper met een lichte stijging van 50.000 bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Ook bij Spanje, Duitsland en Italië is een stijging ten opzichte van 2007 te zien.

Waren België en Turkije vorig jaar nog flinke stijgers, dit jaar leveren zij flinke bezoekersaantallen in met een daling van respectievelijk –12% en –7%. De grootste stijger is de Verenigde Staten.

De ANWB verwacht dat er naar schatting 2,7 miljoen Nederlanders kiezen voor kampeervakantie in het buitenland, dat zijn er circa 200.000 meer dan vorig jaar. Kamperen in eigen land is favoriet voor 1 miljoen Nederlanders.
Provincie:
Tag(s):