dinsdag, 30. december 2008 - 11:07

Meerder personen door ijs heen (LOOPT VOOR GEEN METER heb het herschreven in nieuw bericht)

Maandagmiddag zijn er verschillende personen door het ijs heen gezakt. Een wandelaar, was daar door het ijs, van een bevroren ondiep deel van de kust, gezakt en tot zijn middel in het water terechtgekomen.

Direct kwamen de hulpdiensten ter plaatsen. Ook de traumahelikopter, de SAR van de luchtmacht en de helikopter van de marine werden ingeschakeld om de man uit het water te halen maar konden terugkeren. Uiteindelijk is de brandweer gelukt om dichtbij het slachtoffer te komen en hem uit zijn benaderde positie te bevrijden. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Tot nu toe is van het slachtoffer bekend dat de man uit Franeker afkomstig is.

In Dokkum zakte maandagochtend een man door het ijs van een vijver aan de Fortuinweg. Betrokkene (gegevens onbekend) was door het ijs gezakt nadat hij een plek open wilde houden voor een aantal zwanen. Hij is door het ambulancepersoneel opgevangen.

In Leeuwarden ging de politie ter plaatse op de Groene Ster om assistentie te verlenen. Hierbij was de hond van een 49-jarige man uit Leeuwarden door het ijs gezakt en kon niet meer aan de kant komen. Eerst ging de 12-jarige zoon het ijs op om de hond te redden. Het ijs hield de jongen niet en deze zakte er door heen. Hiervoor moest de 49-jarige vader zowel zijn zoon als hond redden. Dit is gelukt en beide zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De hond is door de politie thuisgebracht.
Provincie:
Tag(s):