donderdag, 21. augustus 2008 - 12:42

Meerdere gewonden bij botsing A12

Woerden

Donderdagochtend 21 augustus 2008 omstreeks 10.00 uur raakten bij een ongeval op de rijksweg A12 ter hoogte van Woerden drie mensen gewond.

Bij de aanrijding waren vijf personenauto’s, waaronder een surveillanceauto van het KLPD, betrokken. Er zijn drie gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. De rijbaan was tot 11.30 uur volledig afgesloten. Om 12.20 uur waren alle rijstroken weer vrij.

Een bestuurster van een personenauto bracht om nog onduidelijke reden haar voertuig op de middelste rijstrook tot stilstand en kwam daarbij dwars op de rijbaan te staan. Drie andere bestuurders reden hier tegenaan.

Een van deze bestuurders kwam tot stilstand tegen een Volvo van de Verkeerspolitie die verderop op de vluchtstrook stilstond in verband met een verkeerscontrole. De bestuurder van de politieauto kwam met de schrik vrij. De bestuurster van de personenauto die op de rijbaan tot stilstand was gekomen is met vermoedelijk beenletsel opgenomen in het ziekenhuis.

De bestuurder en een passagier van een andere personenauto zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald. Zij zijn met nek en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Om 11.30 uur kon één rijstrook worden vrijgegeven. Om 12.20 uur konden alle rijstroken, na de opruim- en schoonmaakwerkzaamheden, worden vrijgegeven. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld.
Provincie:
Tag(s):