donderdag, 3. juli 2008 - 21:21

Meerdere hennepkwekerijen ontmanteld

Gouda

De politie van Gouda heeft woensdag vijf adressen in Gouda bezocht in verband met vermoedens van hennepteelt. De vermoedens bleken in vier gevallen terecht.

In een woning aan de Raam troffen agenten een hennepkwekerij aan zonder planten. Er was wel een oogst geweest. Op de Noordhoef trof de politie in een bovenwoning een hennepkwekerij aan van 94 planten. Op een zolderetage van de Vlamingstraat trof de politie 9 planten aan. De bewoner, een 36 jarige Gouwenaar, is aangehouden en verhoord.
Eveneens op de zolder van een woning aan de Kievitstraat trof de politie een hennepkwekerij in aanbouw aan. Deze hennepkwekerij werd net zoals de overige aangetroffen hennepkwekerijen ontmanteld. De politie zet het onderzoek naar de hennepkwekerijen voort.

De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.
Provincie:
Tag(s):