dinsdag, 30. december 2008 - 11:43

Meerdere personen op Friese wateren door het ijs gezakt

Maandagmiddag zijn op verschillende plaatsen in Friesland diverse personen door het ijs gezakt. Het eerste incident vond plaats op zeedijk aan de Oudebildtdijk in Westhoek.

Daar was een wandelaar door het ijs gezakt van een bevroren ondiep deel van de kust.

De brandweer wist de man uit het ijskoude water te halen. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht. Tot nu toe is van het slachtoffer bekend dat de man uit Franeker afkomstig is.

In Dokkum zakte maandagochtend een man door het ijs van een vijver aan de Fortuinweg. Het slachtoffer was door het ijs gezakt nadat hij een plek open wilde houden voor een aantal zwanen. Hij is door het ambulancepersoneel opgevangen.

In Leeuwarden ging de politie ter plaatse op de Groene Ster om assistentie te verlenen. Hierbij was de hond van een 49-jarige man uit Leeuwarden door het ijs gezakt en kon niet meer aan de kant komen. Eerst ging de 12-jarige zoon het ijs op om de hond te redden. Het ijs hield de jongen niet en deze zakte er door heen. Hiervoor moest de 49-jarige vader zowel zijn zoon als hond redden. Dit is gelukt en beide zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De hond is door de politie thuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):