zondag, 21. december 2008 - 9:49

Meerdere slachtoffers bij branden in Amsterdam

Amsterdam

In de avond en de nacht van 20 op zondag 21 december Heeft de brandweer van Amsterdam het druk gehad met meerdere branden. Op verschillende plaatsen in de regio Amsterdam-Amstelland ontstond brand waarbij bewoners gewond raakten. Dit heeft de brandweer zondag 21 december laten weten.

Studentenflat
In een studentenflat aan de Caroline Macgillavrylaan in Amsterdam ontstond aan het eind van de nacht rond 5.30 uur brand. De brand was ontstaan in hoop vuil in het trapportaal. Door de hevige rookontwikkeling heeft de brandweer de woningen ontruimd. Ongeveer vijftig studenten moesten hun woning verlaten.

Drie van hen, twee mannen en een vrouw, zijn ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel voor ademhalingsmoeilijkheden. Het was een kleine brand. Doordat er geen brandweerhaspels waren en de brandweer moeilijk binnen kon komen, heeft het (relatief) vrij lang geduurd voordat de brand geblust en de flat geventileerd was. Ook waren er geen rookmelders aanwezig.

Vermoedelijke brandstichting onder raam kinderen
Een uur later ontstond een brand in een woning aan de Midscheeps in Amsterdam. Onder het raam van twee kinderen ontstond de brand en sloeg naar binnen toe, de slaapkamer in. De kinderen en hun ouders konden de woning tijdig ontvluchten. De brand was snel geblust. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Vlam in de pan
Rond 20.00 uur zaterdagavond woedde een kleine brand in een woning aan de Johannes Calvijnlaan, Amstelveen. Oorzaak was vlam in de pan. Eén persoon is voor rookinhalatie behandeld door het ambulancepersoneel.

Dit was de tweede keer deze week dat er iemand gewond raakte doordat de vlam in de pan sloeg. De brandweer waarschuwt dat het belangrijk is om bij vlam in de pan zo snel mogelijk de pan af te dekken met een deksel. Gebruik nooit water want dan kan de brand zich verspreiden.

Om 0.45 uur ontstond een kleine brand in een woning aan de Elbroes in de Wolken in Amstelveen. Hierbij heeft een bewoner ademhalingsmoeilijkheden opgelopen.
Provincie:
Tag(s):