dinsdag, 11. maart 2008 - 8:54

Meerderheid Nederland steunt acties politie

Groningen

Het overgrote deel van de Nederlanders zegt op de hoogte te zijn van de politieacties naar aanleiding van het CAO-conflict tussen de bonden en minister Ter Horst (96%). Twee op de drie Nederlanders (64%) die op de hoogte zijn van de acties, vinden het terecht dat de politiebonden hun acties voortzetten.

Eenderde (35%) vindt dit (enigszins) onterecht. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, dat maandag gehouden werd. Het niet door laten gaan van topwedstrijden op Super Sunday in de eredivisie is voor een meerderheid nog acceptabel (60%), maar het ophouden van het verkeer door middel van 'blokrijden' vindt 61 procent volkomen onacceptabel.

Driekwart (76%) van de Nederlanders kan andere vormen van actievoeren noemen die ze acceptabel zouden vinden. De geboden suggesties lopen zeer uiteen, maar zeer populair zijn 'publieksvriendelijke' uitingen, zoals het niet uitschrijven van bekeuringen. Daarbij wordt wel vaak genoemd dat de openbare veiligheid niet in gevaar mag komen. Ook een gezamenlijke mars naar het Malieveld wordt relatief vaak genoemd.
Provincie:
Tag(s):