maandag, 26. mei 2008 - 9:39

Meeste buurten met langdurig lage inkomens in grote steden

Leeuwarden

In bijna een derde van de ruim 5 duizend buurten in ons land is het aandeel langdurig lage inkomens hoger dan het landelijke gemiddelde van 3 procent. Ruim de helft van deze buurten ligt in het westen van het land, met name in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

De buurt met het hoogste percentage langdurig lage inkomens is Vrijheidswijk-West in Leeuwarden. Ruim een kwart van de huishoudens moet hier al vier jaar lang rondkomen van een laag inkomen. Daarna volgen de buurten Waldeck Pyrmontweg e.o. in Dordrecht en Dolphia in Enschede, waar ongeveer een vijfde van de huishoudens een langdurig laag inkomen heeft.

In ruim 200 buurten is het aandeel langdurig lage inkomens hoger dan 9 procent, 3 keer het landelijke gemiddelde. Van deze buurten liggen er 65 in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Hier wonen 20 duizend huishoudens met een langdurig laag inkomen.

Almelo en Groningen hebben elk 11 buurten met meer dan 3 keer zoveel langdurig lage inkomens dan het landelijke gemiddelde. Daarna volgen Leeuwarden, Heerlen, Utrecht, Dordrecht en Den Bosch met de meeste van deze buurten.
Categorie:
Tag(s):