maandag, 7. januari 2008 - 21:39

Meeste VMBO-schoolverlaters Venlo kiezen vervolgopleiding

Venlo

Het preventieproject VMBO-MBO, dat jongeren in Venlo advies en begeleiding biedt bij het maken van een studiekeuze na het behalen van hun VMBO-dilpoma, is succesvol geweest. Van de 1111 VMBO-schoolverlaters in Venlo en omgeving zijn 1048 leerlingen bezig met een (vervolg)opleiding, meldt de gemeente Venlo. Het algemene beeld dat veel leerlingen reeds na enkele maanden in het eerste jaar MBO de school alweer verlaten, geldt dus niet voor de regio Venlo.

Om dit resultaat te behalen zijn tijdens de zomermaanden de jongeren die vóór de zomervakantie nog niet wisten wat ze in het nieuwe schooljaar gingen doen persoonlijk benaderd en waar nodig begeleid. Het team Leerplicht/RMC van de gemeente Venlo heeft hiervoor talrijke telefoontjes gepleegd, brieven gestuurd en persoonlijke gesprekken gevoerd. Het betrof in totaal 102 jongeren die bijvoorbeeld nog niet aangenomen waren op een beroepsopleiding of nog geen keuze hadden kunnen maken.

In de periode oktober- november 2007 is van alle VMBO-schoolverlaters uit Venlo en Arcen & Velden de individuele situatie gecheckt. Daarnaast is er een representatieve steekproef gedaan onder de schoolverlaters van de gemeenten Beesel, Helden, Kessel, Maasbree en Meijel.

Vanaf 2008 wordt het Preventieproject overgang VMBO-MBO regulier onderdeel van de werkzaamheden van het team Leerplicht/RMC.
Provincie:
Tag(s):